Kalėdiniai patiekalai
Gaminkime Kalėdinius patiekalus kartu
Gaminimas kartu suartina ir įprasmina šventes.
Kūčiukai
- 500 g miltų,
- 20 g šviežių mielių,
- 250 ml pieno,
- 75 g cukraus,
- 2 šaukštų aliejaus,
- 50 g aguonų, druskos.
Pirmiausia mieles ištrinkite su cukrumi ir šaukštu pieno. Tuomet pieną šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad tešla iškiltų, maždaug pusvalandžiui. Kai tai atsitiks suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, suberkite aguonas, pasūdykite tešlą ir minkykite tešlą bent 5 minutes, kol ji taps minkšta ir nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite truputį daugiau miltų, bet nepadauginkite. Tada vėl uždenkite tešlą rankšluosčiu, pastatykite į šiltą vietą ir palikite dar apie valandą. Pakilusią tešlą vėl gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 10 min. (priklauso nuo jų dydžio), kol paruduos. Skanaus!
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
- 100 g miltų
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 100 g medaus
- 2 kiaušiniai
- Šaukštelis malto imbiero
- Šaukštelis malto cinamono
Glajui:
- 100 g miltelinio cukraus
- 40 – 50 ml citrinų sulčių
Komentarai
Rašyti komentarą